čtvrtek 20. března 2014

So Good Wheat 2nd edition / Moc dobrý pšeničný podruhé

Just a second attempt to brew Bavarian Hefeweizen, this time with proper classic wheat. And maybe also with better procedure.

This beer was one of the two which were kegged for the first time. It ended completly different than the frist attempt. This one was really nice draft wheat, with nice yellow color, banana flavor and creamy white head.

Ingredients:
water, malts (wheat, dark wheat, pilsner), hops (Hallertau), yeast

Pouze druhý pokus uvařit Bavorskou pšenici, tentokrát ale se správným sladem. A možná také lepším postupem.

Toto pivo bylo jedním ze dvou, které byly poprvé stočeny do sudu. Dopadlo úplně jinak nez při prvním pokusu. Tohle byla opravdu hezká točená pšenice, pěkně žluté barvy, s banánovou chutí a krémovou bílou pěnou.

Složení:
voda, slady (pšeničný, pšeničný tmavý, plzeňský), chmely (Hallertau), kvasnice



Žádné komentáře:

Okomentovat